Aberystwyth

Walesi bárdolatlanságaim

képek: (1., out of order) 2., 3., 4., 5., Aberystwyth-Berlin-Aberystwyth

Friss topikok

  • hug(ó): azmiaz, hogy nem volt vonatvezető? biztos láthatatlan köpenye volt:) ez az első nap egyébként harm... (2010.10.02. 15:49) 2. Oda - második rész

Linkblog

8. R.I.P. 3160 Ft - gondolta az egyszeri magyar tanonc

2010.11.25. 17:48 AMáDé

Az úgy volt, hogy van a könyvtárban ilyen change machine, hogy legyen apród. Amibe a nép benyomja az 5- vagy 10-fontost. Az angoloknak ad vissza egyfontosokat, a magyarét meg elnyeli.

A magyar ilyenkor legyint, hogy ismét felesleges pénzeket hullajtott az egyetem feneketlen, ámde felfeslett zsebébe, de aztán kijózanodik, és rájön, hogy hol tartózkodik épp.

Szól a könyvtárosnéninek, aki elküldi a fénymásolósnénihez, aki viszont nem küldi el az anyjába, hanem kipattintja a change machine-t és kiveszi belőle a begyűrődött 10-fontost. Már ha ott van.

Esetünkben ugyanis a gép megette, eldiffundálta, hammbekapta, eltűnt végleg. Erre a fénymásolósnéni elkéri az egyszeri magyar tanonc mailcímét, és a hét végéig intézkedést ígér (van ez kedden). Magyar tanonc legyint (no.2.).

Csütörtökön jön az ímél, hogy lehet menni a pénzért. Egyszeri magyar tanonc fejben vázolja a felvezető körmondatokat, hogy felismerjék, felkészül a megfelelő igazolványokkal, hogy azonosíthassák, toll a kézben, hogy az étvételi elismervényt kitölthesse.

Csak a mailcímét kérdezik, és hogy mennyi pénzről volt szó. Huszonöt... nem is, negyven, igen, negyven volt az, mondaná az egyszeri magyar tanonc — otthon, látva, hogy a fénymásolós balfasz és nem tudja pontosan, hogy mennyit kell adnia.

Tíz - mondja a UK-ben, amit kézbe is kap, és miközben elnézést kérnek tőle a kellemetlenségért, távozik. Nem jutott eszébe senkinek sem átverni a másikat. Vagy csak keresztbe tenni. Egy kicsit megszívatni a pluszmelóért. Vagy megvárakoztatni, sürgős elfoglaltságot mímelve.

A válasz erre sajnos egyszerűen az, hogy azért, mert ez egy ilyen ország.

A bejegyzés trackback címe:

https://aber.blog.hu/api/trackback/id/tr462473049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása